ús Doheem
eten & meer van eigen erf
geschiedenis
Het is 2008. De toevoer van appels is zo groot dat er niet tegen te eten is. Een deel van de appels is geschikt om appelmoes van te maken, meer dan we zelf op kunnen.
De eigen kippen blijken de eerdere verhuizing van de ene kant van het dorp naar de andere kant erg goed te bevallen: het aantal eieren neemt hand over hand toe.
Er blijkt belangstelling van collega’s en voorbijgangers voor verschillende producten als we vertellen over bijvoorbeeld eigen gemaakte jam, perensap en rabarbermoes. Het assortiment breidt gestaag uit. In dat najaar wordt de eerste folder uitgegeven met nog veel meer lekkers als appelmoes, verse eieren en haardhout.

Als in 2010 de AGA – een groot fornuis met vier ovens – in gebruik wordt genomen is uitbreiding van het assortiment met onder andere diverse soorten cake, meringues mogelijk. Kruiden en appelpartjes kunnen worden gedroogd. Het wordt gewoon steeds leuker om in de keuken te staan.
De groentetuin van de Tuinen van ús Doheem wordt in de jaren 2012 t/m 2015 elk jaar verdubbeld. Het is duidelijk te merken dat de belangstelling voor biologisch voedsel en vers gemaakte produkten steeds groter wordt. Vooral omdat het bij ús Doheem betaalbaar blijft.

Met het verstrijken van de jaren doet het ons goed te zien dat klanten terug blijven komen. Nieuwe klanten weten ons ook goed te vinden. Per seizoen verschilt het assortiment. Elk jaar is weer net even anders.

ús Doheem staat al een paar jaar op bijzondere markten en evenementen. Shantydag in Akkrum, Friese Uitmarkt in Sneek om een paar voorbeelden te noemen. Meer en meer wordt de verkoop beperkt tot de verkoop van jams. De jamtent van ús Doheem krijgt op verschillende markten in Drenthe en Fryslân veel positieve belangstelling.

2016 is het jaar van iets nieuws: Huiskamerrestaurant ús Doheem. Met de Tuinen en de Backerij is het het AGA-fornuis een fluitje van een cent om overheerlijke maaltijden klaar te maken. Koken voor groepen tot 30 personen komt geregeld voor. En als het leuk is om te doen, waarom dan niet op kleine schaal wat vaker? In Huiskamerrestaurant ús Doheem kookt ús Doheem voor een veel kleinere groep.
index-02020009.png index-02020008.png
deze website is gemaakt door
index-02001030.jpg index-02001029.png index-02001023.jpg
index-02001017.jpg
www.usdoheem.nl
index-02020006.png index-02020005.png index-02020004.png index-02020003.png index-02020002.png index-02020001.png
© 2014 - 2017 ús Doheem